Miracle Complexion Sponge | Real Techniques

IMG_0932

Iedereen kent wel de Beautyblender. Volgens vele is dit de perfecte manier om foundation aan te brengen en heel natuurlijk te blenden. Ik was al tijden nieuwsgierig naar de Beautyblender, maar die is wel erg duur. Toen hoorde ik over dit sponsje, de Miracle Complexion Sponge van Real Techniques. Een veel goedkoper alternatief en volgens vele een heel fijn sponsje. Ik kocht hem en heb hem grondig getest en vandaag review ik heb voor jullie. Lees je mee?

IMG_0928

De verpakking is vrij simpel en clean. Je ziet meteen waar het product voor bedoelt is en dat is wel zo makkelijk. Ook wordt er meteen duidelijk dat je op YouTube kan kijken voor tutorials. En natuurlijk op de site van realtechniques.com.

IMG_0931

Op de achterkant van de verpakking zie je hoe je elke zijde kan gebruiken. De platte zijde kan je gebruiken voor rondom je ogen en neus. Het puntje kan je gebruiken voor het bedekken van oneffenheden en de ‘overige’ zijdes kan je gebruiken voor de rest van je gezicht. Natuurlijk hoef je het niet perse op deze manier gebruiken, maar het kan een handige richtlijn zijn.
Onderaan staat dat je het sponsje droog of vochtig kan gebruiken met een vloeibare foundation. En dat je hem na 1 tot 3 keer gebruiken met wassen. (Dit is ook echt aan te raden, na alle filmpjes van meiden met schimmel in hun sponsje.)

IMG_0932

Zo ziet het sponsje er droog uit. Hij past makkelijk in de hand, maar voelt nog vrij stroef aan. Het is geen zacht en soepel sponsje waarmee je makkelijk foundation kan blenden. Ik gebruik hem liever wanneer ik het sponsje eerst nat heb gemaakt.

IMG_0936

En zo ziet het sponsje eruit als hij vochtig is. Een stuk groter en hij voelt ook een stuk soepeler en zachter aan.

IMG_0948

Ik breng wat foundation aan en dan begin ik met blenden. In de tutorial van Sam (van RealTechniques) zie je dat zij de foundation meer over haar gezicht ‘veegt’, maar ik dep het meer over mijn gezicht heen. Zo krijg je een heel egaal, gefotoshopt effect. Ook wat dekkender dan wanneer je het veegt.

IMG_0961

Voor concealer rondom de ogen, neus en overal op mijn gezicht gebruik ik het puntje. Dit werkt heel precies en makkelijk, zeker rondom de ogen.

IMG_0966

Zo ziet mijn gezicht eruit als ik de foundation aangebracht heb. Het ziet er heel natuurlijk uit (helaas is de kleur net iets te licht, dus zie je hem toch zitten). Je ziet de foundation amper zitten, het is een soort tweede huid.

IMG_0969

Hier zie je hoe ‘vies’ de spons is geworden. Het is dus wel de bedoeling dat je het sponsje wast nadat je het 1 tot 3 keer hebt gebruik. Gebruik je hem 1 keer en dan een paar dagen niet, was hem dan meteen. Maar gebruik je hem 3 dagen na elkaar, was hem dan na deze 3 dagen.

IMG_0971

Ik ben heel erg blij met dit sponsje, hij brengt mijn foundation prachtig en heel natuurlijk aan. Ik vind het effect mooier dan met een kwast.
Deze RealTechniques Miracle Complexion Sponge is te koop bij o.a. Beauty88 en Boozyshop. En de prijs verschilt van €5,99 tot €7,99. Zeker een aanrader en een goede ‘dupe’ voor de beautyblender!

(Visited 115 times, 1 visits today)

5 gedachten over “Miracle Complexion Sponge | Real Techniques

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge