Gezichtslotion | Micellair Water | Kruidvat

_MG_5143

Wanneer je elke dag make-up draagt, moet je het ook elke dag weer goed verwijderen. Maar wie heeft hier nu de tijd nog voor? Als ik ‘s avonds in mijn bed plof, wil ik niks anders meer doen, alleen maar slapen. Hier is een makkelijke oplossing voor: micellair water op een watje en weg is de make-up. Maar je hebt ook nog andere producten om je make-up te verwijderen, bijvoorbeeld een gezichtslotion. En deze twee producten besloot ik dan ook te gaan testen. Lees je mee?

_MG_5144

Ik gebruik nu al maanden het micellair water van Garnier. Deze werkt perfect voor mijn huid, maar ik was benieuwd of deze goedkopere versie van Kruidvat ook goed zou werken. Daarbij wilde ik de gezichtslotion ook graag proberen, omdat dit een product is dat ik vroeger veel gebruikte. Ik gooide deze twee items in mijn mandje en rekende af. Op naar huis om te testen.

_MG_5149

De gezichtslotion zit in een roze/doorzichtige fles. Een hele simpele, maar praktische verpakking. Niks mis mee, maar gewoon vrij basic.
Milde en zuiverende reiniging. Kamille en vitamine complex. Zonder alcohol.” Kijk dat klinkt nog eens goed! Deze lotion is geschikt voor de droge en gevoelige huid, precies mijn huid dus. 

_MG_5150

Op de achterkant staat uitgebreid uitgelegd, hoe en waarvoor je dit product kan gebruiken. Altijd handig als je het niet zeker weet.

_MG_5151

Ingrediënten.. Hier zat toch geen alcohol in? Glycerine is een vettige alcohol, maar het is en blijft een alcohol. Jammer!

_MG_5153

Het micellair water komt in een doorzichtige fles. Ook een simpele, basic fles. Niks mis mee.
Zonder parfum, alcohol en kleurstoffen. Verwijdert make-up, zuivert en verfrist. Ondersteunt het natuurlijk evenwicht van de huid.”
Ook dit product is dus vrij van alcohol en zelfs geschikt voor de overgevoelige huid. Nu heb ik dat niet perse, maar mijn huid kan slecht tegen heftige reiniging. 

_MG_5154

Op deze fles staat wederom een uitgebreide uitleg over het product en waarvoor en hoe je het kan gebruiken. Oftalmologisch goedgekeurd betekend niets minder dan dat het goedgekeurd is door een oogarts of iemand die verstand heeft van ogen. 

_MG_5155

Ingrediënten. Helaas, weer zit hier Glycerine in. Toch raar dat ze dan beloven alcohol vrij te zijn..

_MG_5147

Beide flessen hebben een makkelijke klikdop. Maar hij klikt niet meer als ik hem dicht wil doen. Ik durf deze flessen dus eigenlijk niet mee te nemen als ik ergens naar toe ga. De flessen sluiten voor de rest prima, maar omdat ik ze niet hoor klikken, voelt het niet 100% zeker.

_MG_5156

Maar hoe is de werking? Ik vind de gezichtslotion een hele fijne, milde reiniging voor mijn gezicht. Helemaal prima en niks mis mee. Het micellair water heeft me alleen wat teleurgesteld, het werkt namelijk minder goed dan het micellair water van Garnier. Ik moet veel harder ‘boenen’ om mijn make-up eraf te halen en dat is nogal irriterend voor mijn ogen. Dit micellair water is wel perfect als je het in combinatie met een vettige oogmake-up remover gebruikt. Zo hoef je die ook niet meer af te spoelen en heb je zeker het gevoel dat alle make-up verwijdert is.

_MG_5145

Dus mijn eindoordeel? Het zijn wel fijne producten. Maar wanneer je op zoek bent naar een fijn micellair water, ga dan voor die van Garnier. Ook als is deze wat duurder, je doet er echt mega lang mee! En wat de gezichtslotion betreft. Het is een fijn product, maar daar is ook alles mee gezegd. Er is niks bijzonders aan en ik kan makkelijk zonder. Ik ga de flessen natuurlijk niet weggooien, dat zou zonde zijn. En het zijn ook gewoon prima producten, maar echte aanraders vind ik het niet. Het micellair water kost €2,49 en de gezichtslotion slechts €1,89. Voor die prijs zijn de producten helemaal prima.
En laat mijn mening je zeker niet tegenhouden, want er zijn genoeg mensen die zweren bij deze producten! (Zo vinden Elise & Esther van Happilyeverafterx.nl dit micellair water net zo goed als die van Garnier.)

(Visited 322 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge