Mijn tips tegen puistjes en mee-eters!

_MG_0815

Puistjes en mee-eters, je weet wel, die vervelende bultjes op je gezicht. Vaak komen deze tevoorschijn tijdens de puberteit of vlak voor je ongesteld moet worden. Ik word er af en toe helemaal gek van. Daarom deel ik vandaag een aantal tips, waarmee ik zorg voor minder puistjes en mee-eters.

 1. Drink voldoende.
  Dit klinkt misschien niet meteen heel logisch, maar dat is het wel. Wanneer je veel water drinkt, zorgt je lichaam ervoor dat het continu gereinigd wordt en dat afvalstoffen het lichaam verlaten.
 2. Eet gezond.
  Misschien klinkt deze wel meteen logisch. Wanneer je, je goed voelt en goed voor je lichaam zorgt. Straalt dat er van af. Wanneer je vet eet, zie je al snel puistjes/mee-eters verschijnen. Maar wanneer je gezond eet (voornamelijk vitamine A en C), zal je huid je belonen!
 3. Zit niet teveel aan je gezicht.
  Wanneer je veel aan je gezicht zit, breng je (onnodig) bacteriën en vetten op de huid. Dit kan ervoor zorgen dat de poriën verstopt raken en zo ontstaan er mee-eters en puistjes.IMG_0313
 4. Reinig je huid.
  Wanneer je elke dag make-up draagt is het belangrijk om je huid elke avond goed te reinigen zodat er geen restjes make-up in de poriën blijven zitten. Maar het is ook belangrijk om de huid te reinigen wanneer je geen make-up draagt. Je huid komt namelijk elke dag in contact met invloeden van buitenaf en de lucht zit nu eenmaal vol met bacteriën en vieze deeltjes.
  Je huid kan je reinigen met verschillende producten, maar niet met alleen water (dit droogt de huid uit). Mijn favoriete product om ‘s avonds te gebruiken is de Vichy Micellaire reinigingslotion 3 in 1. Dit product reinigt, verwijdert oogmake-up en kalmeert de huid. Ook bevat deze reinigingslotion geen alcohol en parabenen. Dit is dus een ideaal voor als je niet te lang bezig wilt zijn met het reinigen van de huid.

Dit waren mijn tips tegen puistjes en mee-eters. Ben je op zoek naar nog wat tips, kijk dan even hier. Mocht jij nu nog meer tips hebben, laat het dan achter in de reacties!

Liefs,
Marjoleine ♥

(Dit artikel is in samenwerking met een bedrijf, dit beïnvloed mijn mening niet.)

(Visited 159 times, 1 visits today)

Een gedachte over “Mijn tips tegen puistjes en mee-eters!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge