Mijn ervaring met – een navelpiercing

dd31f060f346860245236f54ffa1a2d3

Vandaag wilde ik een artikel schrijven over navelpiercings. Hoe is het laten zetten? Hoe is het hebben? Hoe overtuig je je ouders? Wat zijn de voor en nadelen en wat vind ik er nou zo mooi aan. Dit artikel wil ik schrijven als een soort hulp voor meiden die er ook zelf een hebben, of misschien wel willen. Als je dus geen fan bent van navelpiercings, is het misschien geen goed idee om dit artikel te lezen, maar het mag natuurlijk wel!

Ik heb eigenlijk van jongs af aan al geroepen dat ik later een navelpiercing wilde. Ik weet niet precies waarom, maar ik denk dat ik het toen al mooi vond. Mijn ouders hebben toen altijd gezegd: op je 16e mag je er een. Natuurlijk wisten ze toen nog niet, dat ik het op mijn 16e nog steeds zou willen.
Het punt was alleen, dat ik op mijn 16e een tunnel had. En nu hoor ik je denken: “Een tunnel, dat is toch zo’n gat in je oor?” Ja, dat is het en dat heb ik gehad.
Mijn ouders vonden het maar niks, dus wilde ze een deal met me maken. Tunnel eruit = navelpiercing en een tweede oorbelgaatje. Nouja, mijn moeder was er meer een voorstander van dan maar vader, maar ach. De deal werd gemaakt.

Als eerste heb ik de navelpiercing laten zetten. Ik heb op internet een hoop informatie opgezocht en ging opzoek naar een piercer. Het mocht van mijn moeder best wat kosten, want ze wilde wel dat het goed gedaan werd. Ik heb het uiteindelijk laten doen bij Catik in Oss. Dit op aanrader van een vriendin van mij, die hier haar tongpiercing had laten zetten. Het zetten van de piercing deed bij mij geen pijn omdat, ik mijn buik goed kon ontspannen. Het deed zelfs nog minder pijn dat het laten schieten van oorbellen. En dat meen ik!
Na het zetten kreeg ik nog een goede uitleg over het schoonmaken, wat ik wel en niet mocht doen etc. Dit was allemaal heel duidelijk voor mij en ik kreeg zelfs een stukje anti bacteriΓ«le zeep en een flesje zoutoplossing + verzorgende olie mee!

60745b4918032aba8063d966cca72413

Na het zetten zelf moest ik dus aan de gang met het schoonmaken zodat mijn piercing goed kon herstellen. Na het zetten kon ik trouwens wel twee weken niet op mijn buik slapen omdat het vrij gevoelig was, maar dat was daarna geen probleem meer.
Het schoonmaken van mijn piercing was geen enkel probleem en ik deed elke dag netjes wat de piercer mij had verteld. Maar het leek op een of andere manier maar niet goed te helpen bij mij, dus ging ik op het internet op zoek naar tips. En daar heb ik uiteindelijk de oplossing gevonden! Elke avond (en op het begin ook in de ochtend) schoonmaken met een zoutoplossing. Dat is niets meer dan gekookt water waarin zout is opgelost. Super simpel om te maken en het heeft bij mij echt gewerkt!

Nu, meer dan twee jaar later, heb ik nog steeds plezier van mijn piercing. Ik vergeet vaak gewoon dat ie er zit en dat is eigenlijk heel goed. Je moet er namelijk niet teveel aanzitten. Ik vind het leuk dat ik hem heb, zeker in de zomer wanneer ik een bikini draag geeft het net dat beetje extra. Verder is het eigenlijk meer een piercing voor jezelf omdat, vrijwel niemand het zal zien. Alleen als jij het aan andere mensen wilt laten zien natuurlijk, want je kan hem, zelfs in de zomer (denk aan: badpak) verstoppen.

6eb8758fc10c5050fc38922b5b4481ae

Dus, wil jij een navelpiercing, waarom zou je je dan tegen laten houden door de mening van anderen. Toen ik hem heb laten zetten hebben genoeg mensen gezegd dat ze het niet mooi vonden en nu hoor ik dat nog steeds. Maar is dat een reden geweest om hem eruit te halen? Nee, want ik zelf ben er blij mee en dat is belangrijk. πŸ™‚
Ook vind ik het zo, dat je altijd een navelpiercing kan nemen, of je nu slank of wat voller bent. Laat je door niemand tegenhouden als het is wat jij echt wilt.

Ik wil je wel één kleine tip mee geven voor wanneer je een navelpiercing wilt laten zetten. Kijk eerst naar de soort broeken die je draagt, want als je vaak een hoog model draagt (high waisted maakt dan weer niks uit), dan zal een navelpiercing misschien niet ideaal zitten. Het is bij mij wel eens gebeurd dat mijn piercing bleef hangen (ja I know, dit wil je niet horen) en toen heeft die weer een tijdje moeten herstellen. Maar he, ik heb hem nog dus het was geen ramp!

Als iemand verder nog vragen heeft mag je deze natuurlijk altijd stellen en reacties zijn ook altijd welkom πŸ™‚ en voor degene die geen fan zijn van navelpiercings, misschien is het ook wel eens leuk om te lezen over iemand die er wel fan van is! πŸ™‚

Liefs,
Marjoleine

(Visited 616 times, 1 visits today)

14 gedachten over “Mijn ervaring met – een navelpiercing

 1. Patricia Schmitz-Heres

  Ik ben zelf niet zo’n liefhebber van (navel) piercings inderdaad. Maar ik vind het wel leuk om te lezen als iemand er wel een passie voor heeft. Wat ik me alleen afvraag… (Bij jou misschien nog lang niet aan de orde hoor) wat moet je met een piercing als je zwanger zou zijn? Dan groeit alles toch behoorlijk mee. Lijkt me niet ideaal dan…

  Reageren
  1. Marjoleinee

   Er zijn speciale zwangerschapspiercings, deze zijn heel flexibel en lang, die kun je gewoon inhouden en daar zou je dan geen last van moeten hebben.

   Reageren
 2. justaquotelover

  Altijd leuk om jouw ervaringen te lezen! Voor een tweede gaatje in mijn oren moet ik nog steeds, weet alleen nog niet echt waar ik het gaatje wil hebben… Maar een navelpiercing? Nee, ik kijk er graag naar :’) xoxo

  Reageren
 3. xmmke

  Ah, zoveel spijt dat ik nu geen navelpiercing meer heb! πŸ™ Ik heb hem niet goed afgeplakt met kickboksen, en daardoor is hij gaan ontsteken en moest ik hem uiteindelijk weer uitdoen. Ik vind navelpiercings zo ontzettend mooi, dat ik het nog steeds jammer vind

  Reageren
  1. Marjoleinee

   Ahh dat is echt super jammer ! Ik ben nog steeds super blij met de mijne. Doe je nog steeds aan kickboksen? Anders neem je hem toch weer opnieuw πŸ™‚

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge