Tony’s Chocolonely | Limited Editions 2015 | Test!

IMG_0700

Elk jaar brengt Tony’s Chocolonely drie limited editions uit. Die ik dan ook weer graag wil proberen! Dit jaar zijn er maar twee limited editions, want de derde reep had wat kwaliteitsproblemen die ze op proberen te lossen.  Maar dat bekent niet dat het geen tijd is voor een feestje, want Tony’s bestaat 10 jaar en dat verdient een feestje! En dat vieren we met twee nieuwe limited editions, die ik vandaag voor jullie ga proeven! (Wat een straf hihi) Melk, popcorn, discodip en puur, amandel, zeezout. Lees je mee?

IMG_0703

Zoals ik net al zei, zijn er dit jaar twee limited editions. De derde reep zou eigenlijk: Melk, walnoot, vijg moeten zijn. Hier een klein stukje van de website van Tony’s:
Soms zit ‘t even heel erg tegen.. Al een half jaar lang werken we met team Tony’s ontzettend hard aan de ontwikkeling van de Limited Editions 2015. We waren zo trots en blij met de drie feestrepen die we aan jullie wilden presenteren. En nu hebben we op het laatste moment moeten besluiten dat we dit jaar met twee in plaats van drie superlekkere Limited Edition repen starten, namelijk: melk popcorn discodip en puur amandel zeezout.
Nog steeds wel een feestje, want we hebben weer twee waanzinnig lekkere chocoladerepen erbij. Maar we zijn natuurlijk enorm teleurgesteld dat we er maar twee in plaats van drie kunnen lanceren. Wat is er dan met de derde gebeurd? Nou, wij hadden als derde feestreep melk vijg walnoot in de planning. Deze smaakcombinatie staat bij ons al een lange tijd op ‘t verlanglijstje, maar pakte nooit goed uit in de productie. De verwerking van gedroogde vijgen is lastig….” (Lees hier het volledige stuk)
Ik vind het alleen maar goed dat Tony’s geen derde reep op de markt brengt als hij (naar hun idee) niet perfect is. Maar ik ben wel erg benieuwd naar de reep, dus ik hoop dat hij toch ooit nog verschijnt! Maar voor nu, test ik deze twee limited editions.

IMG_0699

Laat ik beginnen met de puur 51%, amandel, zeezout.

IMG_0707

Zo ziet de reep eruit. Glanzend donkerbruin, met lichte puntjes. Ik vind het echt geweldig hoe de reep van Tony’s eruit ziet. Weten jullie waarom de reep er zo uitziet?
Wij vonden het maar raar dat alle chocoladerepen verdeeld zijn in gelijke stukjes, terwijl het er in de cacao-wereld helemaal niet zo eerlijk aan toe gaat! Met de oneerlijke verdeling van onze 180 grams repen willen we alle chocofans op smakelijke wijze duidelijk maken dat de inkomsten in de chocoladewereld ongelijk verdeeld zijn.” – Tony’s Chocolonely.

IMG_0714

Hier zie je de ingrediënten en de voedingswaarden.

IMG_0710

En hoe is de smaak?
Geweldig! Een super intense chocoladesmaak met lekker knapperige amandelen en af en toe een korreltje zeezout voor een fijne twist. Volgens mijn vader is dit een reep die je zelfs kan eten bij een glaasje port.
Hij valt hier thuis erg goed in de smaak en ik zou hem dan ook zeker aanraden aan fans van pure chocolade en nootjes.

IMG_0703

Over naar reep nummer 2. Melk, popcorn, discodip.

IMG_0718

Een glanzende lichtbruine reep met allemaal kleine gekleurde stipjes. Leuk!

IMG_0716

Ingrediënten en voedingswaarden. Het meest opvallende ingrediënten hier vond ik de algen. Waar wordt dit dan voor gebruikt..?

IMG_0721

De smaak van deze reep is heerlijk zoet, knapperig door de discodip en luchtig door de popcorn. Als je de smaak kent van die chocolade met gepofte rijst erin, weet je bijna hoe dit smaakt. Het is ongelofelijk lekker en bijzonder. Weer een geweldige combinatie. Deze reep raad ik aan, aan mensen die houden van zoete chocolade, maar niet té zoet.

IMG_0712

Ook zit er een uitnodiging in elke reep. Deze uitnodiging is voor de verjaardag van Tony’s. Leuk! Helaas zijn alle kaartjes al gereserveerd en is er geen plek meer, maar Tony’s kijkt naar mogelijkheden om het misschien wat uit te breiden.

IMG_0699

Wederom heeft Tony’s Chocolonely heerlijke limited editions uitgebracht. Ik ben er weer helemaal dol op en ik kan er niet vanaf blijven. De repen zijn trouwens niet goedkoop, ze kosten ongeveer €3,50. Maar in ruil daarvoor werk je wel mee aan betere omstandigheden voor de cacaoboeren en natuurlijk een heerlijke reep chocolade. Ik stop nog even een stukje in mijn mond!
Ga jij deze repen ook kopen en wat is jouw favoriet?

(P.s. Voor degene die het zich afvragen, dit is niet gesponsord. Ik ben gewoon dol op de chocolade van Tony’s!) 

(Visited 760 times, 1 visits today)

6 gedachten over “Tony’s Chocolonely | Limited Editions 2015 | Test!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge