Kokosbollen | Recept | 24kitchen

2015-04-12

De laatste tijd heb ik steeds vaker het goede idee om mijn kookboeken er weer eens bij te pakken. Mijn favoriet blijft toch wel het kookboek dat ik van mijn vriend heb gekregen Rudolph’s bakery. Een boek voor heerlijke zoetigheden, koekjes, toetjes, taart en nog zo veel meer. Vandaag deel ik een recept met jullie, simpel maar heerlijk. En binnen een uur klaar om te eten. Kokosbollen

_MG_0433

Dit is alles wat je nodig hebt:
– 250 gram suiker
– 250 gram kokosrasp
– 3 eieren
– 1 eidooier

_MG_0442

Als eerste spilt ik een ei. Hiervan heb je alleen de eidooier nodig, dus het eiwit kan je gebruiken om bijvoorbeeld merengue te maken!

_MG_0444

Nu voeg ik de andere drie eieren toe aan de dooier. Deze klop ik een beetje los met een vork. Zo mengt het dadelijk wat makkelijker.

_MG_0446

Het enige wat je nu hoeft te doen is alle ingrediënten bij elkaar te voegen en deze mengen.

_MG_0453
_MG_0457

En dan zal het er ongeveer zo uit gaan zien. Een grote, plakkerige massa.

_MG_0464

Van deze massa vorm je dan een aantal bollen. Ik maakte er ongeveer 20, omdat ze van mij niet zo groot hoefde te zijn. Maar je kan ze ook altijd groter of kleiner maken. Let dan wel op dat je de baktijd ook moet aanpassen.

_MG_0460
_MG_0470

Leg alle bollen op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk ze een beetje aan. Houd wat ruimte tussen de bollen, omdat ze nog een beetje uit zullen zakken.

_MG_0473

En nu, de oven in! Voor ongeveer 15 minuten op 180 graden. Ik heb ze toch wel wat langer moeten bakken, omdat ze na 15 minuten nog helemaal zacht waren.

IMG_0493

En na een tijdje heb je dan prachtige, goud-bruine kokosbollen op tafel staan. Wel vond ik ze het lekkerste toen ze helemaal afgekoeld waren. Ze doen mij erg veel denken aan de kokosmakronen uit de supermarkt, maar dan zonder het kokospapier onderaan.

IMG_0495

Ik vind het in ieder geval een erg lekker recept en deze ga ik ook zeker vaker maken. Heel simpel, maar oh zo lekker.

Zijn jullie ook zo dol op kokos? 

(Visited 642 times, 2 visits today)

4 gedachten over “Kokosbollen | Recept | 24kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge