Lassie Sushi Party !

_MG_7709

Een tijdje geleden heb ik meegedaan aan een winactie van Lassie, ze gaven namelijk een aantal boxen weg om zelf een sushi party te geven. En raad eens? Ja, ik heb gewonnen!

Het pakket zat in deze mooie doos. Perfect om spullen in op te bergen. Maar daar dacht ik natuurlijk niet meteen aan, ik wilde gewoon zien wat er allemaal in zat! 🙂


_MG_7721

De box is bedoelt om een sushi party te geven. Of terwijl een gezellig etentje waarbij iedereen zijn eigen Temaki sushi kan maken. Dit is niks anders dan een handrol. In de box zitten alle ingrediënten die je nodig hebt op zo’n sushi party. Het enige wat jij zelf nog moet halen zijn de verse ingrediënten. Als je wilt zien hoe een echte sushi party eruit ziet, klik dan even hier!

Er zat ook nog een briefje bij. Dus, je foto delen op de facebook pagina. Dat zal ik straks maar snel gaan doen dan.

Wauw, wat een goed gevulde box is dit. Ik was zeker blij verrast met de box, ik had verwacht dat er minder in zou zitten. Dit is echt een leuk pakket om te winnen.

_MG_7739

Twee pakken Sushi rijst, een tube wasabi, een zakje ingelegde rode gember, een potje met zwarte sesam zaadjes, een flesje soja saus en niet te vergeten twee pakken met nori vellen.

_MG_7743

Wasabi kan in mijn ogen echt niet ontbreken bij sushi. Ik ben dol op wasabi-mayonaise en ik meng ook graag een beetje wasabi door mijn soya saus, yum!

_MG_7748

Zwarte sesamzaadjes heb ik eigenlijk nog nooit zo gegeten (alleen op een turksbrood). Ik wist dan ook niet dat ze gegeten worden bij de sushi, maar toen ik een paar sesamzaadjes over mijn sashimi strooide, vond ik echt heerlijk. Goede toevoeging!

_MG_7753

Soya saus. Ja, dit hoort gewoon bij sushi en die van Kikoman is ook nog eens mijn favoriet!

_MG_7759

Gember is ook iets wat volgens vele lekker is in combinatie met sushi. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier zelf geen fan van ben, maar mijn moeder wel, dus dat komt goed uit.

_MG_7765

Nori vellen mogen natuurlijk niet ontbreken bij het maken van sushi. Zeker niet als je een rol of een handrol wilt maken. Helaas merkte ik toen ik sushi ging maken dat de vellen heel taai waren, jammer want daardoor was de hele sushi verpest.

_MG_7728

De Sushi rijst in nieuw in het assortiment van Lassie. Even wat informatie over de rijst: “Zelf sushi maken vergt wat oefening. Echte sushirijst is dan extra handig! Het belangrijkste kenmerk van sushirijst is dat het lekker plakt na het koken omdat het veel zetmeel bevat. Sushirijst is familie van de kleverige risottorijst: beide zijn rondkorrelig en kleverig. En net als risotto wordt sushirijst vooral verbouwd in Italië.
Ik ben heel benieuwd of het maken van sushi makkelijker gaat met deze speciale rijst. De gebruiksaanwijzing is in ieder geval heel duidelijk en het klinkt vrij makkelijk..
Bereiding:
1. Spoel p.p. 75 gram sushirijst af met koud water en laat goed uitlekken.
2. Laat de rijst 15 minuten in koud water wellen.
3. Spoel de rijst opnieuw af en laat goed uitlekken.
4. Doe de rijst met 150 ml koud water (per 75 gram) in een pan met dikke bodem en breng aan de kook.
5. Kook 8 – 10 minuten op laag vuur tot het water is opgenomen door de rijst.
6. Neem de pan van de warmtebron en laat 15 minuten afgedekt staan.
7. Voor sushi: meng de gekookte rijst met een mengsel van 1 eetlepel rijstazijn, 1 theelepel suiker en een flinke snuf zout (hoeveelheden per 75 gram ongekookte rijst).

Het enige nadeel aan dit pakket vond ik dat je zelf nog rijstazijn moest toevoegen, want dat had ik niet in huis. Dus daarvoor moest ik nog even naar de supermarkt fietsen.

_MG_7772

In het pakket zat ook nog een handleiding, over hoe je zelf een sushi party kan geven. Want daarvoor is de box bedoeld. Zelf heb ik geen sushi party gegeven, tenminste: nog niet!
Maar ik heb wel een aantal sushi rollen gemaakt met dit pakket. Ik vond het erg jammer dat de nori vellen taai waren, maar de sushi rijst was echt heerlijk. Ik ga deze rijst zeker vaker gebruiken en binnenkort ga ik misschien nog wel een sushi party geven! 🙂
Ik wil Lassie super erg bedanken dat ik een van de boxen gewonnen heb. Neem zeker even een kijkje op hun website, deze staat namelijk ook vol met heerlijke recepten (en de handleiding om zelf een sushi party te geven!)

(Visited 146 times, 1 visits today)

8 gedachten over “Lassie Sushi Party !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge