Pittige kip schnitzel | Recept

IMG_0384

Vandaag heb ik iets nieuws voor jullie, een recept. Afgelopen zondag maakte we dit recept thuis en ik vond het zo enorm lekker dat ik het graag met jullie ga delen. Vandaag dus een recept voor kipschnitzel.

IMG_0385

Ik vind koken altijd super leuk om te doen, maar ik heb er tot nu toe weinig van laten merken op mijn blog. En daar gaat verandering in komen. Mijn passie voor voeding ga ik voortaan ook met jullie delen. Een nieuw jaar en een nieuw onderdeel van Marjoleinee. We gaan snel door naar het recept!

IMG_0387

Wat heb je allemaal nodig? Voor twee schnitzels heb je het volgende nodig:
– 1 grote kipfilet
– Een paar theelepels sambal
– Paneermeel
– 1 eitje
– Peper
– Zout
Weinig ingrediënten en makkelijk te maken. En zo tover je binnen een handomdraai een lekker stukje kip op tafel!

IMG_0386

Als eerste snij je de harde stukjes uit de kipfilet en halveer je hem. Zo hou je twee dunnere plakken over.

IMG_0390

Hierna smeer je de kipfilet in met de sambal. Gebruik zoveel of zo weinig als je wilt. Ik vind het persoonlijk wel lekker als de kip een beetje pittig is dus ik gebruik redelijk veel sambal. Strooi hierna ook wat zout en peper over de kip. Het liefste vers gemalen peper en zeezout.
Draai de kipfilet daarna om en smeer ook de andere kant in met sambal, peper en zout.

IMG_0391

Hierna haal je de kipfilet door het los geklopte ei. Zorg dat de hele kipfilet goed bedekt is met ei. Zo blijft het paneermeel dadelijk goed plakken.

IMG_0392

Haal nu de kipfilet door het paneermeel. Hiervan heb je maar een klein beetje nodig, net genoeg om de kipfilet helemaal te bedekken.

IMG_0393

En zo ziet je gepaneerde kipfilet, je schnitzel er dan uit. Klaar om in de pan te gaan. Het enige wat je nu nog moet doen is wat boter of olijfolie verhitten in een pan en de schnitzel goudbruin te bakken. Let wel op dat je de kipschnitzel lang genoeg bakt, rauwe kip is echt niet goed voor je. De schnitzel moet helemaal wit zijn aan de binnenkant, zo weet je dat de kip goed is.

IMG_0394

Je houdt vieze handen over, maar ik heb alles over voor een lekker stukje kip!

IMG_0395

En dit is dan het resultaat. Een heerlijke, zelfgemaakte kipschnitzel. Hij is lekker mals en zacht vanbinnen en knapperig aan de buitenkant. Een echte aanrader voor de kip-liefhebbers onder ons.

Ga jij het recept maken? Als je dit doet zou ik het super leuk vinden als je een reactie achter laat met hoe je het vond smaken. 

(Visited 275 times, 1 visits today)

8 gedachten over “Pittige kip schnitzel | Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge