Tips voor een goede relatie! | Mijn Ervaringen

marital-bliss
(Bron)

Je hoort altijd wel dingen over relaties. Wat moet je wel doen en wat juist niet? Overal op internet kan je tips vinden. Maar vandaag wil ik jullie mijn ervaringen vertellen. Lees je mee?

Ik heb al drie jaar een leuke relatie. Natuurlijk hebben wij ook ups en downs gehad, maar we hebben ons er altijd doorheen geslagen. Ik kan eerlijk zeggen dat we een goede relatie hebben en vandaag wil ik wat ‘tips’ geven. Welke dingen werken wel en welke dingen totaal niet. Ik wil nog even vertellen dat dit mijn ervaringen zijn en dat kan natuurlijk anders zijn voor jou!

1. Een tip die je vaak op internet ziet staan is verras elkaar.
Ik kan je eerlijk vertellen, dit is echt een goed punt. Je hoeft echt niet aan te komen met een week naar Amerika o.i.d. (Dit mag wel!) Maar als je jouw partner af en toe verras zorgt dit zeker voor een leuke relatie. Kook ‘s avonds zijn/haar favoriete eten, sta opeens voor de deur of ga kijken bij zijn/haar (voetbal) wedstrijd terwijl je eigenlijk niet zou komen. Kleine dingen kunnen wonderen doen! Ik vind het bijvoorbeeld geweldig als mijn vriend ineens op de stoep staat met mijn favoriete snoepjes.

2. Ga samen een dagje of weekendje weg.
Een dagje of weekendje samen weg is zeker een leuk idee. Een dagje samen zorgt voor een band, ontdek nieuwe steden, ga samen naar een pretpark of ga samen uit eten. Zo ontdek je ook meteen wat de andere wel en niet leuk vind en heb je weer nieuwe ideeën voor de volgende keer. Een dagje weg hoeft ook helemaal niet duur te zijn trouwens!

3. Laat je partner weten wat je voor hem/haar voelt en praat met elkaar.
Dit is denk ik wel the key voor een goede relatie. Als je niet met elkaar praat, word het niks. Houd geen gevoelens binnen. Voel je, je onzeker, niet gelukkig of mis je iets? Spreek het uit. Maar hetzelfde geld voor je geluk. Vind je, je partner geweldig, heeft hij/zij iets lief gedaan. Vertel dit gewoon. Door gevoelens te delen en deze uit te spreken, verbeter je de relatie en de band tussen jullie twee.

relationship-milestones-main
(Bron)

4. Zet de elektronica uit.
Iets wat ik ook vaak zie als tip, is om de elektronica uit te zetten. Mobieltjes weg, geen televisie, geen laptop, helemaal niks. Ik weet niet precies wat ik van deze tip vind. Een knus avondje samen is leuk en natuurlijk gebeuren er andere dingen in de slaapkamer als de mobieltjes uit staan.. Maar toch is het ook erg leuk om samen een film te kijken met een grote bak popcorn en een flesje wijn. Maar om de mobieltjes wat vaker weg te leggen, dat vind ik wel een goede tip.

5. Plan tijd in om samen te zijn.
Een soort aanvulling op de vorige tip. Samen tijd inplannen. Even alleen tijd voor elkaar. Ga samen iets leuks doen of plan een knus avondje thuis. Zorg tijdens deze avond dat je geen mobieltjes of andere social media in de buurt hebt en richt je alleen even op elkaar. Deze avondjes vind ik het leukste!

6. Speel hard to get.
Een tip waar je volgens mij niks aan hebt, hard to get spelen. Waarom zou je om iemand heen draaien als je het ook gewoon kan zeggen wat je voelt? Deze tip snap ik echt niet, maar ik ben dan ook iemand die gewoon zegt wat ie vindt. Toen ik mijn vriend leerde kennen vertelde ik hem ook binnen een paar dagen dat ik hem leuk begon te vinden. Waarom zou ik hiermee wachten, er omheen draaien? Natuurlijk zijn er mensen die niet meteen willen horen dat je hem/haar leuk vindt, maar ik vind het tijdverspilling.

7. Maak tijd voor je eigen hobby’s.
Als  laatste heb ik nog een tip. Zorg dat je ook tijd maakt voor jezelf. Het is heel leuk als je elkaar vaak ziet, maar soms heb je ook tijd voor jezelf nodig. Zo ga je die andere persoon ook weer missen en is het leuker als je elkaar weer ziet.

Dit waren al mijn tips en dingen die je volgens mij niet moet doen. Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad. Als je zelf nog tips en tricks hebt hoor ik deze graag! Ik vind het belangrijk om te blijven ‘investeren’ in de liefde.

(Visited 89 times, 1 visits today)

Een gedachte over “Tips voor een goede relatie! | Mijn Ervaringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge