Bare Skin Foundation | Sleek Make-up

_MG_9602

Een perfecte foundation vinden is voor mij ongelofelijk moeilijk. Ik heb een super lichte huidskleur en vrijwel elke foundation is te donker. Ook is mijn huid niet de makkelijkste, ik heb vaak droge plekjes die extra geaccentueerd worden door een foundation. Toen er een Sleek schap in de V&D in Uden kwam en ik zag een foundation staan. Nam ik meteen de lichtste kleur mee. Zou deze perfect zijn voor mij?

_MG_9603

Ik ben zo tevreden over de paletten en de blushes van Sleek. Dus eigenlijk had ik meteen hoge verwachtingen van deze foundation. Ook door de vele beloftes die Sleek doet! Dit is een foundation met een lichte dekking, waarschijnlijk is deze dus niet geschikt voor meiden (en jongens) die veel imperfecties in het gezicht hebben.

_MG_9606

Op de achterkant staan de verschillende beloftes die Sleek maakt over deze foundation.
In het korte tekstje bovenaan beloofd Sleek dat dit een hydraterende foundation is, die de huid egaal en glad maakt, vlekjes en imperfecties verbergt. Ook beloofd deze foundation de huid te voeden. 
Hiernaast beloofd Sleek nog drie dingen:
– Een vlekkeloze, natuurlijke uitstraling.
– Frisse ademende, bijna niet voelbare foundation.
– Een stralende huid. 
Ik vind het vrij bijzonder dat Sleek beloofd dat deze foundation imperfecties verbergt, terwijl het een foundation met een lichte dekking is..

Ik heb de kleur Shell 379, de allerlichtste kleur die in het schap te vinden was. Dit is overigens ook de lichte kleur die ik heb kunnen vinden op de Nederlandse webshops.

_MG_9622

De foundation komt in een pompflacon. Dit vind ik een erg groot voordeel want zo blijft de foundation langer goed omdat, er weinig bacteriën bij kunnen komen. Ook kan ik met een pompje beter doseren dan met een tube. Nu gebruik ik eigenlijk altijd eerst één pompje en als ik meer nodig heb kan ik zo makkelijk nog een beetje pakken!

IMG_9686 IMG_9685

Hier zien jullie mijn huid zonder enige make-up. Ik heb geen dagcrème o.i.d. gebruikt omdat, ik goed wilde testen of de foundation voedend zou zijn voor mijn huid. Rondom mijn neus kan je zien dat het een beetje roder is en ook kan je wat vlekjes op mijn kin zien zitten. Gelukkig is mijn huid nu in vrij goede staat! Ik heb een aantal kleine moedervlekjes op mijn gezicht en die wil ik het liefste niet bedekken onder een foundation. Ik vind ze namelijk wel leuk.
(Deze foto’s zijn net iets warmer van kleur dan de foto’s met foundation.)

IMG_9694 IMG_9695

En zie hier mijn huid met de foundation. De roodheden zijn mooi bedekt en mijn huidkleur is prachtig egaal. Ook zijn mijn moedervlekjes nog zichtbaar, gelukkig.
Maar is deze foundation nu ook voedend? Nee, ik vind hem zelfs te droog voor de plekjes bij mijn neus. Op de foto is het een beetje te zien aan de zijkant van mijn neus. Als de foundation er een tijdje opzit kan ik goed zien dat de plekjes extra geaccentueerd worden. Dit vind ik een klein minpuntje maar, door een dagcrème te gebruiken voordat je de foundation aanbrengt, verhelp je dit probleem vrijwel meteen.
De foundation zorgt voor een mooie egale huid maar, door de medium dekking (ik vind dit geen lichte dekking) zorgt het toch voor een natuurlijke uitstraling. Ik voel de foundation inderdaad niet zitten.
Ik krijg er niet perse een stralende huid van maar, het geeft me een gezonde glans.
Ook vind ik het niet per se nodig om deze foundation af te poederen. Maar toch doe ik dit altijd, zodat ik gedurende de dag ook niet ga glimmen.

_MG_9617

Ik ben erg tevreden over deze foundation. Sleek heeft mij gelukkig niet teleurgesteld. Deze foundation is te koop voor €10,99 bij de Sleek counters in de V&D (alleen bij geselecteerde filialen) of in webshops zoals o.a. The Makeup Spot.
Ik ben ook erg benieuwd naar de CC cream van Sleek maar, deze is nu nog iets te donker voor mij.

(Ik heb net wel even een blik geworpen op de website van Sleek en hier is de foundation niet meer te vinden. Wel heeft Sleek een nieuwe foundation uitgebracht: New Skin Revive Foundation. Deze is verkrijgbaar in de kleur Linen een mega lichte, bijna witte kleur. Ook is deze verkrijgbaar in Coffee Bean, een erg donkere kleur geschikt voor dames met een donkere huidskleur. Ik ben zelf ook erg benieuwd naar deze foundation (zeker voor in de winter en mijn, dan bijna, witte huidje) dus ik hoop dat deze snel naar de counters komt en anders in een Nederlandse webshop!)

(Visited 164 times, 1 visits today)

11 gedachten over “Bare Skin Foundation | Sleek Make-up

 1. Rowan

  Ziet er goed uit! Hetzelfde probleem dat jij hebt met je lichte huid en foundation vinden, heb ik weer met mijn donkere huid. Winkels houden er vaak geen rekening mee, terwijl sommige merken die kleuren wel verkopen.

  Reageren
 2. ikhouvanicetea

  Ik heb altijd de vloeibare foundation van the body shop. Voor mij is elke foundation te donker, behalve die van the body shop. Erg fijn. 😀 Maar deze ziet er ook goed uit!

  Reageren
 3. eachscarhasastory

  Lijkt me een erg prettige foundation! Altijd lastig een goede foundation te vinden voor een witte huid. Alweer een tijd geleden had ik een hele goede, hij was echt precies wit genoeg en bedekte ook niet al mijn sproeten. Wilde ik hem pas geleden weer kopen, was hij uit het assortiment gehaald… Dus heb ik nog steeds een nieuwe nodig 😉 xoxo

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge