Urban Decay | Naked Basics & Naked Basics 2 | Review

Een aantal jaren terug was de hype rondom de Urban Decay Naked paletten echt enorm! Ik zelf heb alleen het Naked 2 palette en was daarom ook heel erg benieuwd naar deze twee Naked Basics paletten. Vandaag laat ik beide palette zien en vergelijk ik ze met elkaar. 

De twee paletten lijken qua verpakking vrij weinig op elkaar. Naked Basics heeft een simpel doosje met alleen maar tekst op de voorkant terwijl Naked Basics 2 ook de oogschaduwkleuren op de voorkant heeft staan.

De achterkant van de paletten verschilt ook qua uiterlijk. Basics 2 heeft een donkere achterkant waardoor de oogschaduws erg goed opvallen en Basics heeft een witte achterkant waardoor de oogschaduws wat minder opvallen. Ook vind ik de vorm van de oogschaduws bij het Basics palette wat minder chique staan.

Maar wanneer je de paletten uit de doosjes haalt, zijn ze vrijwel gelijk. Hetzelfde lettertype en dezelfde kleur verpakking. Het enige verschil is de kleur van het lettertype. De verpakking voelt stevig aan en is van een soort anti-slip materiaal gemaakt. Hierdoor laat je het palette ook niet zo snel uit je hand vallen.

De binnenkant bevat 6 oogschaduws, 5 matte en 1 highlighter en een grote spiegel. Het Basics palette bevat meer warmere kleuren en een zwarte kleur, het Basics 2 bevat koelere kleuren en geen zwart.
De paletten kan je goed samen of afzonderlijk gebruiken.

Hier zie je de swatches. Alle kleuren zijn heel zacht, behalve Foxy. Foxy zit ook in het Naked 2 paletten en daarin voelt de kleur zachter aan dan in Naked Basics.
Verder zijn alle kleuren zacht en goed gepigmenteerd. Ze blenden goed en makkelijk uit zonder teveel kleur te verliezen.

Ik vind het leuke en fijne paletten, je kan ze perfect gebruiken voor een nude look of een smokey eye. Maar dat was het dan ook, geen gekleurde looks of heftige glitters. Het is maar net waar je zelf van houdt. Natuurlijk kan je de paletten combineren met andere paletten om zo elke gewenste look te maken. Deze paletten bevatten de perfecte transitie kleuren.
Ik vind het Basics palette heel mooi door de kleur Faint, dit is een kleur die ik vaak zal gebruiken. Net als de kleur Undone uit het Basics 2 palette.

De paletten zijn o.a. te koop bij Ici Paris XL voor €31,- per stuk. Dit is aan de prijzige kant voor 6 oogschaduws. Maar daar krijg je wel 6 goed gepigmenteerde, zachte oogschaduws voor terug.
Ik zal eerlijk zijn, ik zou geen €62,- uitgeven voor 12 oogschaduws, maar ik ben wel heel blij dat ik ze heb gewonnen bij Naomi van Beautyspot1990.

(Visited 78 times, 1 visits today)

2 gedachten over “Urban Decay | Naked Basics & Naked Basics 2 | Review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge