De voordelen van een lange relatie!

da6c9d3888f83687c98aa540f5ab2ebd

Een lange relatie, voor sommige lijkt het onmogelijk, een sprookje. Maar voor mij en voor net als vele andere meiden en vrouwen is het de werkelijkheid. En geloof me, ik dacht ook niet dat het mij zou overkomen. Maar nu ben ik al meer dan 2,5 jaar samen met mijn lieve vriend. Dus geloof het of niet, voor jou komt het ook wel 🙂 Vandaag wil ik de voordelen van een lange relatie delen met jullie. Lees je mee? 

Je kan altijd jezelf zijn
In het begin van een relatie doe je jezelf soms nog wel eens leuker voor dan je echt bent. Zo lijkt het alsof je nooit boos, chagrijnig of moe bent. Maar als je een lange relatie hebt hoef je niet meer te doen alsof. Heb je zin om een dag lekker lui op de bank te hangen. Je vriend of vriendin weet voortaan toch wel dat je lui kan zijn. Dus dit maakt niks meer uit. En als je geluk hebt, doet hij/zij gewoon lekker mee. Pyjama’s aan en uren Netflix kijken!

Geen zin in make-up, dat is ook niet meer nodig
In het begin van mijn relatie maakte ik me elke ochtend op en als ik ‘s avonds naar mijn vriend toe ging dan gaf ik mezelf nog een touch-up. En nu? Als ik er geen zin in heb, dan draag ik de hele dag geen make-up of een minimaal beetje. Ik weet dat mijn vriend me ook mooi vind zonder make-up dus ik vind het niet altijd nodig. Natuurlijk vind ik het nog steeds heerlijk om me mooi op te maken als we samen iets gaan doen of gewoon als ik naar hem toe ga. Omdat ik weet dat hij dol is op donkere oog make-up hihi. Maar is het nog steeds nodig? Nee dat totaal niet.

12b57f0057b55d7c83fb30520a227d10

Je hoeft je niet altijd meer te scheren
Alle vrouwen weten hoe vervelend het is om elke keer weer onze benen en andere lichaamsdelen te scheren. In het begin van een relatie wil je er natuurlijk elke keer helemaal perfect uitzien. Nu vergeet ik heel vaak om mezelf te scheren en mijn vriend geeft er niks om. Ik hoef mijn kleren echt niet weer aan te trekken hoor als ik me niet geschoren heb. Hij deukt nog steeds net zo graag met me het bed in.
Deze regel geld natuurlijk ook voor mannen. Als je even geen zin hebt om jezelf te scheren, laat het dan lekker. Baardstoppels van een paar dagen oud kunnen net zo leuk zijn en sommige vrouwen / mannen vinden het juist sexy!

Je hoeft je niet meer te schamen
Laat je per ongeluk een boer of een scheet. Grote kans dat je, je hier erg voor schaamde aan het begin van een relatie. Maar nu? Nu begint je partner waarschijnlijk te lachen o.i.d. Mijn vriend vindt het alleen maar grappig als ik een boer laat. En scheten, niet zo fris, maar die laten we nu ook gewoon. En dan heel hard wegrennen of een kussen tegen je partner aangooien als het stikt natuurlijk!

Je hebt altijd iemand waar je dingen tegen kan vertellen
Wanneer je een lange relatie hebt weet je dat je altijd alles aan je vriend/vriendin kan vertellen. Je hebt iemand die je kan vertrouwen. Waarschijnlijk is jouw partner net zo goed jouw beste vriend. Wil je iets kwijt over een kwaaltje, iemand die je vervelend vindt, iets waar je, je aan irriteert? Je kan het allemaal vertellen. Wil je iets vragen over een raar plekje op je rug waar je last van hebt. Doe dat dan gewoon. Misschien wilt hij/zij er zelfs wel even naar kijken.

20f35ba1fb1f12edc0c506d5763751f6

En als laatste: Je hebt altijd iemand om te kussen, knuffelen, kroelen, viezerikken..
Je hebt altijd iemand waar je mee kan kleffen. Dit geldt ook voor een kortere relatie maar, het voordeel van een lange relatie is dan weer dat je van elkaar weet wat de ander fijn vindt. Welke soort knuffels wel kunnen, welke zoen ze fijn vinden etc. Je hoeft hier niet meer mee op te passen want je weet toch precies wat je partner fijn vindt !

Natuurlijk zijn er nog meer voordelen, zo heb je ook voordelen voor je gezondheid maar die vond ik niet zo heel interessant om hier te noemen. En voor degene die nu verdrietig naar het scherm zit te kijken omdat, je zelf nog geen vriend of vriendin hebt gevonden. Maak je geen zorgen, er zitten genoeg voordelen aan het single zijn en jouw tijd komt vanzelf. Het is niet zo dat prince charming ineens uit de lucht komt vallen. Met de hele dag binnen zitten vind je geen leuke partner, ga eropuit! En heb je nog geen zin in een relatie? Begin er dan gewoon niet aan. En als je wel zin hebt in de (om het maar even zo te noemen) “lichamelijke voordelen” van een relatie, dan bestaat er ook nog altijd zoiets als: Friends with benefits. Maar ik geloof niet dat, dat altijd goed afloopt, because feelings are easy to catch!
(En ken je de film Friends With Benefits nog niet, ga die dan zeker kijken. Al is het alleen maar voor Justin Timberlake of/en Mila Kunis!)

Als jullie ook nog een keer een artikel willen lezen over de voordelen van het single zijn, laat het me dan weten. 

(Visited 138 times, 1 visits today)

21 gedachten over “De voordelen van een lange relatie!

 1. Marion

  Kan me er helemaal in vinden! Ik ben nu 37 en onderhand gaat manlief en ik richting de 20 jaar samen zijn. Die quote bovenaan is ook zo waar. In het begin is alles mooi, leuk en spannend, maar als ik moet kiezen tussen nu in het begin? Oh het samen zijn is nu nog veel mooier! Ieder jaar weer. 🙂

  Reageren
  1. louterliefde

   Awhh dit soort verhalen vind ik altijd erg bijzonder. Dat je zo jong elkaar vindt, en niet uit elkaar groeit. Je verandert nog zo erg als je jong bent.

   Reageren
 2. ikhouvanicetea

  Jaa klopt allemaal! 🙂 En het kan ook inderdaad best lang duren voordat je weer een lange relatie krijgt. Ik was bijna 5 jaar samen met mijn ex. Daarna heeft het bijna 3 jaar geduurd voordat ik weer een lang vaste relatie kreeg (met hem ben ik nu een jaar samen). Ik kwam er in die jaren achter dat het best moeilijk is om iemand tegen te komen waar het echt mee klikt. Een vriend krijgen is niet moeilijk, maar zelf echt verliefd worden en een klik voelen wel. Maar misschien was ik zelf ook wel te kieskeurig, want voor mij was het bijvoorbeeld echt een deal breaker als de man nog regelmatig uitging en veel alcohol dronk. 🙂

  Reageren
 3. marlynnn

  Klopt! Ik heb nu 3 jaar een relatie en sommige mensen vragen dan wel eens van mis je dan niks of dat is toch helemaal niet fijn, maar ik vind het juist fijn en veel voordelen hebben. Ik hoef geen losbandig leven waarbij ik elke avond iemand anders naast me heb bij wijze van spreken. Deze hoort er trouwens ook nog bij: als je ergens zin in hebt om te doen ( bijv bios , uit eten, dagje weg ) is er altijd iemand die met je mee wil

  Reageren
 4. Carmen

  Superleuk geschreven! Heb alleen nog nooit een relatie gehad, laat staan een lange relatie. Dus deze dingen komen me niet bekend voor , haha 😉

  Reageren
 5. Kirsten

  Heel herkenbaar! Ik heb inmiddels al langer dan 3,5 jaar en de tijd vliegt voorbij! (: ik kan me geen tijd meer zonder hem voorstellen.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge