Hoe ik het beauty meisje ben geworden..

2014-12-06

Ik heb een grote passie voor beauty. Deze passie kan eigenlijk niemand ontgaan. Maar hoe zat dat vroeger? Toen ik op de middelbare school zat en eerder zelfs? Dat verhaal wil ik vandaag met jullie delen. Eigenlijk, omdat het een interessant  verhaal is!

Op de basisschool was ik best wel fan van make-up. Tenminste, die kleuren spullen die ik vroeger make-up noemde. Ik had een setje kleutermake-up en dat vond ik geweldig om te gebruiken, de lipglosses vond ik geweldig! Na een tijdje bracht ik deze make-up alleen maar aan op mijn poppen en niet meer op mezelf. Dit was rond groep 6. Ik was toen helemaal fan van Bratz poppen en ik wilde ze er altijd zo mooi mogelijk uit laten zien. Laten, in groep 7 denk ik, kreeg ik een mega grote make-up set. Met lipgloss, lipstick, oogschaduw, oogpotlood, mascara en nagellak. Ik was hier helemaal blij mee. Ik maakte me altijd op in de weekenden, maar ik droeg het nooit naar school. Dat vond ik toen nog allemaal niet nodig. In groep 8 deed ik eigenlijk nog steeds heel weinig met make-up. Ik vond het allemaal prachtig, maar ik had nooit zin om het zelf te gebruiken.Zo bleef ik eigenlijk denken t/m de eerste klas. Pas in de tweede klas begon ik met make-up. Op een dag kreeg ik een opmerking van een vriendinnetje van mij: “Hee, doe morgen eens mascara op!” En vanaf die dag was ik om. Eerst droeg ik elke dag mascara, toen kwam daar oogpotlood bij (veels te dik aangezet natuurlijk), daarna eyeliner, foundation.. Ik begon met het dragen van foundation in de derde klas. Deze foundation was veels te donker en te oranje. Mijn vrienden noemden me af en toe zelfs sinaasappel. Ik dacht altijd dat het een grapje was, maar het zag er werkelijk niet uit! Volgens mij was het ook in de derde klas dat ik mijn wenkbrauwen voor het eerst liet epileren. Dit liet ik doen in de sauna tijdens een gezichtsbehandeling. Het effect vond ik werkelijk prachtig, terwijl ik nu nog veel dunnere en strakkere wenkbrauwen heb. Leuk hoe dat kan gaan!Van mijn vriendinnen was ik hier ook als een van de laatste mee. Net als dat ik een van de laatste was met mascara enzo.
Vanaf de vierde klas ben ik me meer gaan verdiepen in make-up, de juiste kleur foundation, oogschaduw, goed gezette eyeliner met wing. Ik wilde alles leren en weten. Deze obsessie is ook een beetje begonnen door Ilse. Een vriendin waarmee ik toen heel erg veel mee omging. Zij was gek op make-up en ze heeft me er mee aangestoken. Dus jullie kunnen haar ook wel bedanken voor het ontstaan van mijn blog! Sinds de vijfde klas (ik heb twee jaar gedaan over havo 4), is mijn passie voor make-up steeds groter en groter geworden. En hij groeit nog steeds. Ik ben nog steeds dol op make-up en ik noem mezelf echt nog geen gevorderde. Ik wil nog meer verschillende technieken leren en investeren in goede kwasten en dergelijke.
Laten we maar gewoon zeggen dat ik hoop dat ik mag blijven groeien en nieuwe dingen mag blijven ontdekken.
Maar af en toe, ben ik weer heel even dat meisje dat helemaal geen zin heeft in beauty en alles voor een dagje even lekker laat zoals het is!

Wat was jouw eerste beauty ervaring?

 

(Visited 173 times, 1 visits today)

10 gedachten over “Hoe ik het beauty meisje ben geworden..

 1. eachscarhasastory

  Eigenlijk is het allemaal mega herkenbaar! Behalve dat de make-up bij mij halverwege de eerste begon en ik me er daarvoor nooit over interesseerde. Als ik nu dan foto’s zie van die tijd, dan heb ik altijd zoiets van “o, hemel, die oogpotlood, veel te dik!” Leuk blog, het leest ook nog eens erg prettig! Xoxo
  eachscarhasastory onlangs geplaatst…Het appeltje -eitje- kiwi excuusMy Profile

  Reageren
 2. Dina

  Wat een leuk verhaaltje over hoe je passie voor make up is ontstaan. In de tweede klas droeg ik een keer mascara toen er een schoolfeest was. Ik droeg eigenlijk nooit make up en nu nog steeds heel weinig. Ik ben echt geen beauty-meisje, maar ik vind het wel altijd leuk om te zien bij anderen.
  Dina onlangs geplaatst…Complimenten ontvangenMy Profile

  Reageren
 3. Petra

  Wat een heerlijk verhaal om te lezen, mijn eerste make up ervaring was met een camouflage stick.volgens mij heb ik er toen echt bij gelopen als een soort pipo de clown…. want de kleur kwam natuurlijk helemaal niet eens in de buurt van mijn huidskleur….haha
  Petra onlangs geplaatst…Maybelline….Baby Lips Pink punchMy Profile

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge