Studiekeuze gone wrong! | Hoe is het nu?

HASgebouw2012_klein_0

Hoi lieve volgers,
Vandaag heb ik weer een persoonlijke update over mijn studiekeuze. Hoe staat het er nu voor en wat heb ik gekozen? Dat ga ik vandaag vertellen! En pas op voor een lang verhaal, ik wilde alles even opschrijven. 

Ik heb mijn studiekeuze gemaakt en ik heb gekozen voor Food Design and Innovation aan de HAS in Den Bosch. Dit lijkt me een super leuke studie die perfect aansluit bij mijn interesses en ideeën.
Maar ook een studie die vanaf dit jaar een loting studie is geworden. Ze willen namelijk maar 120 studenten aannemen voor studiejaar 2015/2016. En er zijn, 170 studenten die zich aangemeld hebben.
Daarom heeft de opleiding een aantal selectiedagen gehouden. Dit klinkt allemaal heel spannend en stressvol. Maar ik stond er erg positief in, de opleiding wil namelijk kandidaten / studenten aannemen die echt gemotiveerd zijn graag de opleiding willen volgen. En ik, ik ben gemotiveerd!

HASlogo2012_dutch_RGB1-443x299
Mijn selectiedag vond plaats op 16 april. (Ja precies de dag dat mijn blog een jaar bestond!) In de ochtend ging ik met de bus naar Den Bosch. Stiekem vond ik het wel een beetje spannend, maar ik wist zeker dat het goed zou komen. Tenminste, dat vertelde ik mezelf. Zeker kon ik het natuurlijk niet weten. Voor de selectiedag moest we aanwezig zijn op de nevenvestiging van de HAS aan de parallelweg, deze zit dus op een andere locatie dan de HAS zelf. En dat was wel een beetje stressvol, omdat ik hem eerst niet kon vinden en toen ik hem had gevonden kon ik geen deur vinden.. Stress, stress. Maar uiteindelijk vond ik een meisje, Gerliene. Ook zij kwam voor de selectiedag en samen zijn we naar binnen gegaan. Ik vind het ‘fijn’ om in mijn eentje te reizen en aan zulke dagen mee te doen, omdat ik mezelf dan goed kan laten zien. Maar dat ik zo snel ‘vrienden’ kan maken zegt ook wel iets. Want hierna leerde we ook Bo kennen. En zo stonden we er allemaal niet alleen voor!

856134233554_6xB9Epil_l(Bron)

De selectiedag bestond uit drie onderdelen: een groepsopdracht, een individuele opdracht en een gesprek met een docent.
De groepsopdracht moest je doen in een klein groepje van 3 personen. De opdracht ging over beroepen die aansluiten bij de opleiding. Een interessante opdracht om je te oriënteren op de vele verschillende beroepen.
Als tweede mochten we gaan werken aan de individuele opdracht, een presentatie over jezelf. Je mocht een groot A2 vel vullen met woorden, plaatjes en tekeningen. Precies zoals jij het wilde doen. En dit alles om jezelf voor te stellen. Ik heb er een grote collage van gemaakt om mezelf goed voor te stellen en ook om te laten zien hoe creatief ik ben. De presentatie zelf ging erg goed (voor mijn gevoel in ieder geval.)
Ook had ik nog een gesprek met een docent van de opleiding. Een hele lieve vrouw vond ik. Ze klonk positief en was ook erg aardig. Het gesprek ging voor mijn gevoel ook goed en ik denk dat ik wel een goede indruk gemaakt heb.
Ik vind het toch altijd spannend hoe deze dingen zullen verlopen, maar gelukkig ging het allemaal erg goed!

En wat dan nu…
Na de selectiedagen zou je te horen krijgen of je een groen, oranje of rood advies hebt gekregen. Groen betekend dat ze je graag terug zien op de opleiding, oranje betekend dat ze je ook graag terug willen zien op de opleiding maar (iets) minder graag dan de mensen die in het groen staan en rood betekend dat je beter een andere opleiding kan zoeken omdat ze denken dat de opleiding niet echt bij je past.

demolen8(Bron)

En mijn advies was…..
GROEN, GROEN, GROEN! Oh wat was ik blij toen ik gisteren het mailtje zag verschijnen in mijn mailbox. Dat betekend gewoon dat ze mij graag terug zien op de opleiding. Wauw. Ik dacht al wel dat de selectiedag goed ging, maar zo goed had ik nooit verwacht.
Dit betekend helaas nog niet dat ik ben aangenomen. Dit hoor ik pas rond 16 juni. Maar de enige manier waarop mijn plekje nog ingenomen kan worden is als er mensen een 8 of meer gemiddeld halen op hun diploma. En aangezien die kans niet zo groot is, is de kans heel groot dat ik gewoon ben aangenomen.
Dus nu gaan we maar even duimen en hopen dat het ook echt zo is en dan kan ik in september beginnen met een nieuwe opleiding! 🙂

Zo, mijn hele verhaal is eruit. Ik hoop dat je nog niet in slaap gevallen bent, maar mijn enthousiasme met me deelt.
Liefs, Marjoleine ♥

Duimen jullie mee voor mij?

(Visited 55 times, 1 visits today)

6 gedachten over “Studiekeuze gone wrong! | Hoe is het nu?

  1. Kirsten

    Wat fijn dat je een keuze hebt kunnen maken en dat ze je ook nog graag willen terug zien! Hopelijk is dit een studie waar je veel plezier uit kan halen.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge