Fotografie les #1

IMG_0057

Fotografie is een van mijn grootste hobby’. Daarom ben ik ook zo blij dat ik dit blok fotografie lessen krijg op school. Afgelopen week was de eerste les en ik wil de resultaten graag met jullie delen. En dat is dan ook precies wat ik ga doen! 

IMG_0070

Tijdens de les heb ik veel geleerd. Compositie, licht, kleurgebruik en nog veel meer. Ook leerde ik hoe een spiegelreflexcamera in elkaar zit en hoe het precies werkt. Dit heb ik eigenlijk nooit geweten, maar het is toch erg interessant. (Als jullie hier meer over willen weten, let me know!)

IMG_0076

Een spiegelreflex camera heeft minimaal 4 functies / standen: P automatisch, S (of Tv) sluitertijd voorkeur, A (of Av) diafragma voorkeur en M compleet handmatig. Daarnaast heeft een spiegelreflex camera vaak nog fabrieksinstellingen.
Het leukste is om gewoon wat te ‘spelen’ met de camera en te zien wat alle functies precies inhouden en wat het verschil is.

IMG_0129

Bij foto’s met een lange sluitertijd kan je veel bewegingen weergeven, bijvoorbeeld een straat. Een korte sluitertijd zorgt voor bevroren bewegingen.
Wanneer je het diafragma aanpast op je camera kan je verschil in scherptediepte creëren. Bij een grote opening is een klein gebied scherp, bij een kleine opening is een groter gebied scherp.

IMG_0131

Nog iets wat belangrijk is bij fotografie is de ISO waarde. De ISO bepaalt hoe gevoelig je camera is voor licht. Is het donker, dan heb je een hogere ISO waarde nodig dan wanneer het licht of zonnig is.

IMG_0153

Dit was alles wat ik in de eerste les geleerd heb. Een hoop dingen waar ik me nog niet heel erg van bewust was en nieuwe tips and tricks. Wat vinden jullie van mijn foto’s? En hebben jullie ook iets aan deze tips gehad?

Liefs,
Marjoleine

 

(Visited 53 times, 1 visits today)

7 gedachten over “Fotografie les #1

  1. Beaudine

    Gave foto’s! Super dat je er bij verteld, wat je geleerd hebt! Tot nu toe weet ik wat je bedoeld en speel ik daar ook veel mee! Maar ik zou zeggen: Schrijf hier meer over (zolang de opdracht duurt haha), want bij leren wil iedereen wel denk ik! Liefs!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge