Het meisje met de sjaals..

“Lief meisje,
Ik weet dat je een dagdromer bent. Een dagdromer die zich uren bezig kan houden met alle kleine dingen om haar heen. Of je nu in de trein of in de bus zit, de buitenwereld blijft een interessant iets. Zou die man die daar zo zit te trillen in zijn nette pak vandaag een sollicitatiegesprek hebben? En zou dat meisje die de hele tijd haar haren en make-up checkt op weg zijn naar een eerste date?
Ik weet dat het allemaal heel erg interessant is, al die mensen met verschillende doelen en verschillende gebruiken. Elk mens heeft iets anders en dat blijft boeiend. Jij gaat er in je hoofd mee aan de gang, je bent benieuwd naar het karakter, de achtergrond en hoe het met die persoon gaat.
Ook weet ik dat je het fijn vindt om je sjaal af te doen in de trein of bus, dat ding kriebelt nu eenmaal rond je nek. En laten we heel eerlijk zijn, een sjaal zit ook gewoon niet heel lekker. Je vindt het fijn om hem even aan de kant te leggen, soms samen met je jas, maar soms laat je, je jas lekker aan. En dat is het moment waarop het fout gaat. Door al jouw dagdromen, verhalen in jouw hoofd en de druk van de trein/bus die zo vertrekt.. Al deze dingen samen zorgen bij jou voor chaos en al deze dingen samen zorgen ervoor dat jij die, kriebelige, irritante maar toch wel erg lekker warme sjaal vergeet. En dat realiseer je, je pas veel te laat. De trein of de bus is namelijk al weggereden en ‘s middags als je weer dezelfde bus naar huis neemt, is je sjaal weg. En wat moet je dan.. Maar dromen over die sjaal, want je krijgt hem niet meer terug. En dan baal je, was je maar niet zo’n dagdromer, was je maar niet zo druk bezig met het letten op andere mensen en op de tijd. Als je nu maar heel even op jezelf had gelet, dan had je nu nog drie heerlijk warme sjaals gehad.”

Dit is het stemmetje dat nu door mijn hoofd gaat. Ik ben namelijk de afgelopen maand drie sjaals vergeten in de bus en de trein. Ik baal hier ontzettend van en dat is niet omdat ik gehecht was aan de sjaals, maar vooral omdat ik zo dromerig ben. Ik ben veel meer bezig met de dingen om me heen dan met mezelf. Als ik nu maar heel even op mezelf zou letten en niet op de rest. Ja wat dan? Dan was ik honderden geweldige momenten mis gelopen. Het stelletje dat voor het eerste zoent, die opa en oma die nog steeds verliefd zijn, die man die in al zijn stress helemaal zijn koffie vergeet maar de aardige vrouw die hem daaraan herinnert.
Als ik nu eens heel even niet met de wereld om me heen bezig was geweest, dan had ik nog 3 sjaals gehad, maar was ik ook al die leuke momenten misgelopen!

Ik ben er ook weer veel te laat achter gekomen dat je gewoon aan kan geven dat je iets bent verloren en wat dat dan is. Dit verzoek heb ik dan ook pas een paar dagen geleden ingevuld, maar de precieze datum waarop ik mijn sjaals verloor weet ik niet meer. Wel heb ik nog een foto en ik hoop dan ook dat ik hiermee mijn meest geliefde sjaal kan terug vinden.
Wat ik jullie hier uit wil meegeven: Wees jezelf, laat je inspireren door de buitenwereld, durf te dromen, maar droom niet op het moment dat je uit de bus/trein moet stappen!

(Visited 57 times, 1 visits today)

4 gedachten over “Het meisje met de sjaals..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge