Studiekeuze gone wrong – hoe is het nu?

Wat ben ik de laatste tijd toch druk bezig geweest. Ik dacht dat ik gestopt was met mijn studie, een hoop rust zou hebben. Maar niets in minder waar!
Maar wat heb ik dan allemaal gedaan? Dat ga ik jullie vandaag vertellen!

Als eerste ben ik aan de slag gegaan met het zoeken naar werk. En oh jongens, dat valt tegen! Omdat het zo’n rustige maand is, zoeken ze nergens nieuwe werknemers. Ik had het geluk dat wij binnenkort nieuwe winkels krijgen in Uden, dus daar zochten ze nog wel nieuwe werknemers. Ik heb tot nu toe nog maar een sollicitatiegesprek gehad (bij de h&m) en helaas ben ik daar niet aangenomen. Heel erg jammer, want het leek me echt een super leuk baantje omdat ik gewoon helemaal dol ben op de h&m! Maar helaas..
Ik heb nog bij een hoop andere winkels gesolliciteerd, dus ik hoop snel een reactie te krijgen en ik hoop zeker dat ik ergens aangenomen word!
Ik heb me ook nog ingeschreven bij 3 uitzendbureau’s dus je kan wel zeggen dat ik er druk mee bezig ben.

En verder?
Verder ben ik aan de slag gegaan met mijn studiekeuze. Ik ben afgelopen dinsdag naar een studiekeuze-switch event geweest van de Fontys. Tijdens dit event zit je een aan tafel met 1 begeleider en ongeveer 6 andere mensen. Het is heel fijn dat er goede begeleiding is en dat er anderen zijn die in ‘hetzelfde’ schuitje zitten. Je kunt met de anderen praten over studies maar ook kan de begeleider met jou in gesprek gaan over je interesses, zo kun je samen een duidelijker beeld scheppen van wat je wilt gaan doen. Ook liggen er tijdens het event een hoop studie gidsen op tafel. In die gidsen staan alle hbo en mbo studies beschreven, en ze zijn gesorteerd op categorie. Super handig!
Na afloop van dit event heb ik een aantal tips mee gekregen. En hier ben ik mee aan de slag gegaan.

Ik heb me ingeschreven voor 3 meeloopdagen.
Food Design & Innovation op de HAS in ‘s Hertogenbosch (5 feb.),ย Communicatie op de Fontys in Eindhoven (13 feb) en als laatste International Lifestyle Studies in Tilburg (12 feb).
Deze studies spraken mij echt het meeste aan, dus ik ben heel erg benieuwd naar de meeloopdagen. Ik ben erg moeilijk met het kiezen van een studie en ik vind de keuze nog moeilijker dan vorig jaar, ik wil namelijk geen verkeerde keuze maken.

Na de meeloopdagen zal ik weer een update schrijven om jullie op de hoogte te houden! ๐Ÿ™‚
โ™ฅ

(Visited 81 times, 1 visits today)

15 gedachten over “Studiekeuze gone wrong – hoe is het nu?

 1. shannenvanduijn

  Ik vond een studie kiezen ook heel lastig! Tijdens de meeloopdagen is het misschien een tip om veel vragen te stellen! Aan docenten, studenten en iedereen die je nog meer tegenkomt. Op die manier krijg je een goed idee hoe de studie in elkaar zit en dat helpt misschien bij het kiezen! Maar het komt goed ๐Ÿ™‚ xx

  Reageren
 2. marlynnn

  Ik ben ook naar de meeloopdag geweesr van international lifestyle studies. Mij lijkt het heel leuk dus ik heb me aangemeld. Het is nog niet mijn #1 keus want ga me nog wel voor meer aanmelden!

  Reageren
   1. marlynnn

    Die zit alleen in Tilburg dus ook daar ๐Ÿ™‚ Trouwens heb je veel gehad aan die studiekeuze switch event? Ik heb me aangemeld voor die van volgende week maar heb al eerder zoiets gedaan en daar was toen niet heel veel nieuws uit gekomen dus zit een beetje te twijfelen om daarvoor helemaal naar Eindhoven te gaan…

    Reageren
    1. Marjoleinee

     Voor mij was het wel fijn omdat ik echt nog niet wist wat ik wilde, maar als je het al ongeveer weet, dan weet ik niet of het nodig is. Wel jammer dat ik me dan niet ingeschreven had voor volgende week, anders had ik je kunnen ontmoeten! Hihi ๐Ÿ™‚

     Reageren
     1. marlynnn

      Jaaa inderdaad haha, dat was wel leuk geweest ๐Ÿ™‚ !! Hmm, dan ga ik toch nog maar eventjes kijken of ik daar naartoe ga. Die studie waar je bij gaat meelopen aan de HAS klinkt ook interessant! Ga ik eens eventjes naar kijken haha !!

 3. justaquotelover

  He, die studie in den Bosch staat ook op mijn lijstje ๐Ÿ˜› Hahah, lijkt me echt een onwijs leuke studie! Echt wat voor mij ๐Ÿ˜‰ Succes met het druk zijn. xoxo

  Reageren
 4. xmmke

  Zo, dan ben je inderdaad wel even druk geweest! Lijkt me heel lastig om een bijbaantje te zoeken in deze tijd. Heel veel succes met dat & je studiekeuze! Ik doe zelf trouwens de studie Media, Informatie en Communicatie. Misschien ook een leuke studie voor jou?

  Reageren
 5. Dina

  Ik ben heel erg benieuwd hoe de meeloopdagen zijn! Je vindt vanzelf iets dat bij je past en met werk komt het waarschijnlijk ook gewoon helemaal goed.
  Ik ben afgelopen jaar ook gestopt met mijn studie (ziekte en ik vond de studie niet leuk genoeg), heb nog geen idee wat ik wil en wat ik straks ga doen, dus het wordt voor mij ook nog een hele zoektocht,

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge